FC Twente-huurling scoort vier keer en is in één klap Deens topscorer

Daniel Cabot Kerkdijk11 aug 2012, 19:02
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2012, 19:02

Joshua John is in topvorm. De aanvaller is door FC Twente verhuurd aan FC Nordsjaelland en daar debuteerde hij vorige week met een treffer in de wedstrijd tegen Aalborg BK (1-1). Zaterdag deed hij het nog beter, in de thuiswedstrijd tegen laagvlieger Silkeborg IF. De aanvaller maakte vier treffers, leverde één assist en is hiermee in één klap topscorer van de Deense Superligaen.

FC Nordsjaelland, dat na vijf wedstrijden nu acht punten heeft verzameld, kwam al na drie minuten op voorsprong in het eigen Farum Park. Na drie minuten opende John de score en rechtsback Michael Parkhurst verdubbelde even later de score. Hierna begon de John-show pas echt. Even voor het half uur maakte John zijn tweede en de 3-0 voor Nordsjaelland om er nog voor rust twee aan toe te voegen.

De regerend landskampioen slikte na een uur spelen een tegentreffer van Jesper Bech, maar tien minuten voor tijd zette Kasper Lorentzen de 6-1 op het scorebord. De assist kwam, niet geheel verrassend, van de voet van John. De 23-jarige rechtsbuiten heeft bij FC Twente te veel concurrentie en bij Nordsjaelland heeft hij wél een vaste basisplaats. Volgende week gaan John en consorten op bezoek bij Aarhus GF.