voetbalzone

FC Twente kent tegenstander in derde voorronde van de Champions League

Wessel Antes22 jul 2024, 12:14
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:55
Advertentie

FC Twente gaat het in de derde voorronde van de Champions League opnemen tegen Red Bull Salzburg. Zodoende reizen de Tukkers af naar Oostenrijk als eerste horde richting plaatsing voor de groepsfase van het miljardenbal.

Twente stelde afgelopen seizoen plek drie veilig in de Eredivisie, waardoor het zich plaatste voor de voorrondes van de Champions League. Maandagmiddag werden de Enschedeërs dus gekoppeld aan RB Salzburg.

Als het Twente lukt om de derde voorronde te overleven, dan plaatst het zich voor de play-offs van de Champions League. Bij uitschakeling in de derde voorronde of play-offs zal Twente hoe dan ook actief zijn in de groepsfase van de Europa League.

Op dinsdag 6 of woensdag 7 (heenduels) én dinsdag 13 augustus (returns) komt Twente in actie in de derde voorronde van de Champions League. De play-offs voor het miljardenbal staan vervolgens op het programma voor dinsdag 20, woensdag 21 augustus (heenduels), dinsdag 27 en woensdag 28 augustus (returns).

Voor de heenwedstrijd reist Twente begin augustus af naar Salzburg, waarna een week later de return in Enschede volgt. De loting betekent een treffen met Pepijn Lijnders. De in Broekhuizen geboren trainer begon deze zomer aan zijn klus als eindverantwoordelijke bij RB Salzburg.

Transfermarkt schat de totale waarde van de selectie van RB Salzburg op 222,8 miljoen euro. De selectie van Twente zou met slechts 64 miljoen euro een stuk minder waard zijn. Salzburg eindigde afgelopen seizoen op plek 2 in Oostenrijk, achter SK Sturm Graz.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Bezig met laden …