voetbalzone

FC Twente komt na lange zoektocht uit bij 35-jarige algemeen directeur

Wessel Antes11 jul 2023, 14:25
Laatst bijgewerkt: 11 jul 2023, 14:25
Advertentie

Dominique Scholten wordt de nieuwe algemeen directeur van FC Twente, zo laat de subtopper uit Enschede weten via de officiële kanalen. De 35-jarige Nijmegenaar treedt per 1 november in dienst en gaat eerst een aantal maanden intensief samenwerken met de huidige algemeen directeur Paul van der Kraan, alvorens hij het stokje in februari 2024 definitief overneemt. Daarmee komt er een einde aan de lange zoektocht naar een opvolger van Van der Kraan. Scholten is al sinds april 2020 verbonden aan de FC Twente/Heracles Voetbalacademie.

Scholten is blij met het vertrouwen van zijn werkgever. “Ik ben vier jaar woonachtig in Twente en onder de indruk geraakt van de regio en de club. Vanaf april 2020 heb ik invulling mogen geven aan de FC Twente/Heracles Voetbalacademie. We mogen trots zijn op wat er samen in drie jaar is neergezet, zowel op gebied van visie en structuur als in de uitvoering. De realisatie van het Regioplan is daarvan een mooi voorbeeld. De kracht van supporters, sponsoren, vrijwilligers en medewerkers is ongekend. Ik heb heel veel zin om een structurele bijdrage te gaan leveren aan de verdere groei van de club. Samen met alle betrokkenen wil ik graag de potentie verder benutten.”

Dennis Schipper, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Twente, legt de keuze voor Scholten uit. “De Raad van Commissarissen denkt in de persoon van Dominique Scholten een algemeen directeur te hebben gevonden die de belangen van FC Twente en al haar belanghebbenden op effectieve wijze gaat behartigen. We zien in Dominique iemand met een grote drive en we zijn verheugd om hem, met een overdrachtsperiode, aan onze club te binden. Wij kiezen daarmee voor een vergelijkbaar traject als Arnold Bruggink en Jan Streuer hebben doorlopen. We borgen daarmee waardevolle kennis en kunde en geven talent de ruimte om zich te ontwikkelen”, valt te lezen op de clubwebsite van Twente.

Van der Kraan, die in februari uit zijn functie stapt, had zijn vertrek al meerdere keren aangekondigd. De Tukkers slaagden er maar niet in een geschikte opvolger te vinden, waardoor de 69-jarige leidsman iedere keer toch aanbleef. Van der Kraan blijft na 1 februari 2024 nog wel betrokken voor advies. De komende maanden gaat hij Scholten zo goed mogelijk inwerken. Twente kiest nu dus ook voor een beduidend jongere algemeen directeur, nadat Bruggink eerder de technische zaken heeft overgenomen van Streuer.

Bezig met laden …