voetbalzone

FC Twente kondigt Griekse overgang Hersi aan

31 aug 2009, 21:59
Laatst bijgewerkt: 31 aug 2009, 21:59
Advertentie
Youssouf Hersi maakt de overstap van FC Twente naar AEK Athene, zo meldt de Enschedese club via de officiële kanalen. Afgelopen weekeinde werd al duidelijk dat de middenvelder in Griekenland de laatste details van zijn transfers aan het afronden was. Tegenover het vertrek van Hersi staat de komst van Perparim Hetemaj. De Finse middenvelder maakt de overstap van AEK naar het beloftenteam van FC Twente.

Hersi (27) kreeg onlangs te horen dat hij bij FC Twente mocht vertrekken, hoewel zijn contract nog tot 2010 doorliep. Onder meer Heracles Almelo toonde belangstelling voor hem, maar Hersi verkoos een avontuur in het buitenland. De Ethiopiër moest afgelopen seizoen Kenneth Perez al voor zich dulden, terwijl de Enschedese club met de Irakees Nashat Akram een nieuwe concurrent aantrok voor diezelfde positie.

De 22-jarige Hetemaj stond de laatste drie seizoenen onder contract in Athene en speelde daarvoor bij HJK Helsinki. De Fins international werd afgelopen seizoen door AEK uitgeleend aan Apollon Kalamarias. Hetemaj tekent in Enschede een contract voor één seizoen, met een eenzijdige optie voor nog een contractjaar.
Bezig met laden …