voetbalzone

FC Twente legt talent vast: ‘Een bevestiging dat ik op de goede weg ben’

Erik van Dam21 jan 2015, 16:24
Laatst bijgewerkt: 21 jan 2015, 16:24
Advertentie
voetbalzone

FC Twente heeft Alessio Da Cruz officieel aan zich gebonden. De achttienjarige aanvaller maakte bijna twee maanden geleden zijn debuut voor de Enschedeërs, in het beloftenelftal dat in de Jupiler League speelt. Tegen NEC mocht hij invallen en speelde hij zijn eerste minuten. FC Twente ziet toekomst in Da Cruz en heeft hem nu een opleidingscontract gegeven.

Da Cruz kwam in de jeugd uit voor Ajax en de amateurs van BAS; vervolgens kwam hij terecht in de academie van Almere City FC. Als vijftienjarige maakte hij daarna de overstap naar de opleiding van FC Twente. “Dit contract is voor mij een bevestiging dat ik op de goede weg ben. Ik zie het ook als een beloning voor het harde werken. Met de A1 draaien we dit seizoen top en we willen na de winterstop meestrijden om het kampioenschap.”, zegt Da Cruz hoopvol.

In het eerste elftal maakt Alfred Schreuder dit seizoen gebruik van een paar spelers die (deels) zelf werden opgeleid. Zo kwam Renato Tapia al enkele keren in actie en kreeg ook Bilal Ould-Chikh al minuten.

Bezig met laden …