FC Twente maakt nog geen indruk en verliest opnieuw in Duitsland

Thijs Post13 jul 2013, 16:09
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2013, 16:09

FC Twente heeft nog geen indruk kunnen maken in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eerste twee oefenwedstrijden werden weliswaar gewonnen, maar de clubs die eraan moesten geloven waren amateurs (AZSV en het Zeeuws elftal). De eerste serieuze krachtmeting ging met 3-0 verloren (VfL Bochum was te sterk) en trainer Michel Jansen uitte na dat duel zijn teleurstelling. “Ik had gehoopt dat we als team verder zouden zijn.” Zaterdag ging ook de tweede oefenwedstrijd op het trainingskamp in Duitsland verloren.

Preussen Münster, dat het voorbije seizoen als vierde eindigde in de 3. Liga (het derde profniveau van Duitsland), was met 1-0 te sterk voor de club uit Enschede. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd een kwartier voor tijd gemaakt, toen Clément Halet raak kopte na een hoekschop. Vijf minuten later voorkwam FC Twente-keeper Sander Boschker grotere schade door een strafschop te keren.

De Tukkers kregen genoeg kansen om zelf ook tot scoren te komen. Zo schoot Félipe Gutierrez vlak na het begin van de wedstrijd een vrije trap op de lat en was ook spits Luc Castaignos enkele keren gevaarlijk in de eerste helft. De volgende serieuze krachtmeting voor FC Twente staat pas over tien dagen op het programma, als het Spaanse Osasuna (actief in de Primera División) naar De Grolsch Veste komt.