voetbalzone

FC Twente na treurige vertoning klaar in Europa

Matthijs van Laar22 nov 2012, 19:49
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2012, 19:49
Advertentie

Het Europese avontuur van FC Twente zit er definitief op. Zelf slaagde de ploeg van Steve McClaren er niet in om te winnen bij Hannover 96, al had dat ook weinig zin gehad. Concurrent Levante won namelijk eenvoudig bij Helsingborg. De Tukkers, die enkele weken terug al werden uitgeschakeld in de KNVB Beker, kunnen zich nu volledig op de competitie gaan richten.

/

Alhoewel winst het devies was voor FC Twente, begon de ploeg opvallend terughoudend. Het eerste kwartier viel er in de AWD-Arena dan ook niet veel te beleven. Hannover, dat zich twee weken terug al plaatste voor de knock-outfase, liet het allemaal op zich af komen en zal ook snel door hebben gehad dat het de Tukkers wederom aan slagkracht ontbrak. Pas na een kleine vijftien minuten spelen ontstond er enige dreiging, maar de inzet van Willem Janssen, op aangeven van Roberto Rosales, vloog net naast de paal.

Ook daarna was het verre van onderhoudend wat beide ploegen de 36.000 aanwezige toeschouwers voorschotelden. Hannover werd één keer dreigend via Jan Schlaudraff, wiens volley echter net over de kruising achter Sander Boschker vloog. Even daarvoor had FC Twente een prima gelegenheid onbenut gelaten om de 0-1 te maken. Edson Braafheid werd perfect bediend door Dusan Tadic en had de medespelers voor het uitzoeken, maar de belabberde voorzet van de back ging aan alles en iedereen voorbij.

/

Het spel werd er na rust niet beter op. Waarschijnlijk in de wetenschap dat Levante op winst stond bij Helsingborg, ebde ook het laatste beetje motivatie bij de Enschedeërs weg. Met een thuisploeg die niet wilde en Twente dat niet meer hoefde, veranderde het duel in een onooglijk steekspel. Evenals twee weken terug tegen Levante zag McClaren lijdzaam toe hoe zijn ploeg voorin niks wist te creëren. De beste kansje waren dan ook voor Hannover, al kwamen ook de Duitsers niet verder dan wat pogingen van afstand.

Het duel leek zodoende als een nachtkaars uit te gaan, maar in de slotminuten werd het toch nog even vermakelijk. Eerst kopte Didier Yo Konan op de vuisten van Boschker, waarna Tadic aan de overkant Ron-Robert Zieler onder vuur nam. FC Twente zag vervolgens ook nog Rasmus Bengtsson wegvallen. De Zweedse verdediger belette tegenstander Artur Sobiech de vrije doortocht richting Boschker en moest dat bekopen met een direct rode kaart. Aan de score verander echter niks meer.

Bezig met laden …