voetbalzone

FC Twente niet de transfermarkt op: 'Hij is op dit moment de eerste spits'

Matthijs van Laar20 jul 2015, 08:44
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2015, 08:44
Advertentie
voetbalzone

FC Twente lijkt voorlopig niet van plan een vervanger aan te trekken voor Luc Castaignos. Coach Alfred Schreuder doet het in de voorbereiding met Shadrach Eghan in de punt van de aanval en dat bevalt tot nog toe goed. De kleine Ghanees (1,65 meter) zal uiteindelijk de concurrentie aan moeten gaan met Jesús Corona.

De Mexicaanse aanvaller miste vanwege deelname aan de Gold Cup met Mexico echter de gehele voorbereiding en het is zeer de vraag of hij het eerste competitieduel, begin augustus, wel gaat halen. Door het vertrek van Castaignos naar Eintracht Frankfurt krijgt de twintigjarige Eghan nu de kans. "Shadrach Eghan is op dit moment de eerste spits", bevestigt Schreuder in het Algemeen Dagblad.

De coach van de Enschedeërs erkent dat de jonge Afrikaan eigenlijk meer voorbereider dan afmaker is. "Hij komt in de bal en dan moeten de spelers om hem heen in beweging zijn en voor de diepte zorgen", legt hij uit. Schreuder heeft ook nog de jonge Jari Oosterwijk tot zijn beschikking, die vorig jaar voor Jong FC Twente zestien keer scoorde. De twintigjarige spits is er echter nog niet klaar voor, vindt zijn oefenmeester.

Bezig met laden …