voetbalzone

‘FC Twente niet eerlijk geweest, met die mensen wil ik niet langer werken’

Thijs Post16 nov 2012, 16:02
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2012, 16:02
Advertentie

Glynor Plet presteerde uitstekend bij Heracles Almelo en verdiende daarmee een transfer naar FC Twente, maar in Enschede lukte het de spits niet om te overtuigen. Plet kwam niet voor in de plannen van trainer Steve McClaren. Inmiddels is hij verhuurd aan Racing Genk en produceerde hij vier doelpunten in de laatste drie wedstrijden.

/

“Het zou mijn jaar worden bij FC Twente, maar ik heb niet de kans gekregen me daar te ontwikkelen”, laat Plet weten aan Het Laatste Nieuws. “Tijdens de voorbereiding maakte ik mijn goals. Toch werden Luc Castaignos en Dmitri Bulykin aangetrokken. McClaren sprak 'zus' tegen mij en 'zo' tegen de anderen. Ook de druk van bovenaf om die andere jongens te laten voetballen was groot. Naar mijn gevoel is FC Twente niet eerlijk geweest, met die mensen wil ik niet langer werken.”

Volgens Plet was hij zelf niet bezig met een overgang naar België. 'Ik wilde eigenlijk in Nederland blijven, maar FC Twente wilde mij achter mijn rug om aan NEC verpatsen. Daarom wilde ik overal heen, behalve naar NEC. Bij Genk had ik snel een goed gevoel, hier ben ik uitstekend ontvangen. In Nederland leeft het idee dat de Pro League niet zo veel voorstelt, maar deze competitie doet niet onder voor de Eredivisie.”

Bezig met laden …