voetbalzone

FC Twente onderzoekt transfer Corona na bericht Football Leaks

Robin Bruggeman30 mrt 2016, 16:11
Laatst bijgewerkt: 30 mrt 2016, 16:11
Advertentie
/

Klokkenluiderswebsite Football Leaks heeft woensdag een aantal details rond het contract van Jesús Corona bij FC Twente naar buiten gebracht. Volgens de site heeft Twente een overeenkomst gesloten met het management van de speler en een aantal investeerders over de transferrechten van de Mexicaan.

Twente zou vlak nadat het Corona overnam van het Mexicaanse Monterrey zestig procent van de transferrechten op de speler hebben doorverkocht aan een groep investeerders rond Matias Bunge, zijn manager. Die betaalden drie miljoen euro voor die rechten, terwijl Twente even ervoor 3,5 miljoen neerlegde voor de totale transfer. Bij de verkoop van Corona aan Porto, voor 10,5 miljoen euro, ging dus zestig procent van de transfersom naar de investeerders en nog eens tien procent naar de Grupo Comercializador Conclave, dat de investeerders had geworven.

Deze overeenkomst is geen probleem als Twente alle clausules, die werden gesloten door voorzitters Joop Munsterman en Aldo van der Laan, netjes heeft aangemeld bij de FIFA en de KNVB. Als dit niet het geval is, zoals bij de eerdere overeenkomst met Doyen, zit Twente verder in de problemen. Het is namelijk niet toegestaan om dit soort investeerders invloed te geven op het transferbeleid van de club, zoals wel gedaan zou kunnen zijn in het geval van Corona.

De club heeft zelf in ieder geval een onderzoek ingesteld: “Zoals bekend laat FC Twente momenteel een onafhankelijk transferonderzoek uitvoeren om mogelijke onregelmatigheden rondom in het verleden gedane transfers in kaart te brengen. Ook de transfer van Jesus Corona is onderwerp van onderzoek. Vanochtend verscheen er op de website Footballleaks opnieuw een document inzake de Corona-transfer”, meldt Twente op de officiële website. Volgens de verklaring is de overeenkomst destijds wel aan de FIFA overhandigd en heeft de club vorige week ook de KNVB op de hoogte gebracht.

Bezig met laden …