voetbalzone

'FC Twente ontving geld van bedrijf met banden met Mexicaans drugskartel'

Matthijs van Laar01 apr 2016, 07:50
Laatst bijgewerkt: 01 apr 2016, 07:50
Advertentie
/

De transfer van Jesús Corona, die in 2013 naar FC Twente kwam, belooft een vervelend staartje te krijgen. Omdat de Overijsselse club het Mexicaanse talent niet zelf kon betalen, ging het in zee met een Mexicaans bedrijf dat onlangs in opspraak is geraakt door banden met een drugskartel en grootschalige fraude met overheidsgeld.

De investeerders die verantwoordelijk waren voor de komst van Corona naar Enschede, werden aangedragen door de Grupo Comercializador Conclave. Zij schoten 2,6 miljoen euro voor in ruil voor 60 procent van de transferrechten, bericht de Volkskrant. Eigenaar Dávila Córdova, een voormalig bankier van de Banco de México, is elf jaar geleden veroordeeld tot vijf jaar cel voor het witwassen van drugsgeld voor het Mexicaanse Juárez-kartel.

Zijn bedrijf profiteerde afgelopen zomer flink van de verkoop van Corona aan FC Porto. Van de 10,5 miljoen euro die de Portugezen neertelden voor de aanvaller, ontving FC Twente namelijk slechts 3,15 miljoen euro. Het restant van het bedrag verdween in de zakken van de Mexicaanse investeerders, van wie dus nu blijkt dat zij dubieuze banden onderhielden met criminele organisaties.

Bezig met laden …