voetbalzone

‘FC Twente schokt competitie met komst Rotterdamse ‘parel van Sofia’’

Erik van Dam25 apr 2013, 12:28
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2013, 12:28
Advertentie

FC Twente is druk bezig de selectie voor het seizoen 2013/14 vorm te geven. De Enschedese club hoopt binnen afzienbare tijd de komst van Arsenal-talent Kyle Ebecilio te kunnen bekendmaken (hij zou donderdag medisch zijn gekeurd) en daar blijft het niet bij. Men heeft het vizier ook gericht op Garry Mendes Rodrigues, die in de winterstop de gelederen van FC Dordrecht verruilde voor een avontuur bij Levski Sofia.

/

Hij tekende in Bulgarije een contract tot medio 2015, maar verlaat Levski na een half seizoen wellicht alweer voor de stap naar de Eredivisie. In januari betaalde Levski een bedrag van om en nabij de 300.000 euro voor Mendes Rodrigues aan FC Dordrecht en het liefst houdt de club hem aan zijn contract. Een bedrag van twee miljoen euro, waarover gesproken wordt in het Bulgaarse Sportline, kan men echter niet weigeren.

De neef van Jerson Cabral, die geboren werd in Rotterdam en de jeugdopleiding van Feyenoord doorliep, zou ook gevolgd worden door de traditionele top drie uit de Eredivisie: Ajax, Feyenoord en PSV. FC Twente zou echter al heel concreet zijn voor Mendes Rodrigues. De Bulgaarse pers spreekt van een shock als de ‘parel van Levski Sofia’ daadwerkelijk weggaat en trekt vergelijkingen met Garra Dembélé. Hij ging voor 200.000 euro van Lokomotiv Plovdiv naar Levski en werd voor twee miljoen euro verhandeld aan SC Freiburg.

Bezig met laden …