voetbalzone

FC Twente scout steeds bij dezelfde club: ‘Ik vind het geen toeval’

Erik van Dam22 nov 2014, 07:15
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2014, 07:15
Advertentie

In de selectie van FC Twente lopen drie spelers rond, die rechtstreeks overkwamen van PEC Zwolle: Darryl Lachman, Youness Mokhtar en Kamohelo Mokotjo. Van dat trio arriveerde Mokthar vorig jaar zomer al en afgelopen zomer sloten Lachman en Mokotjo aan. Wout Brama, die een periode transfervrij was en daarna de omgekeerde weg bewandelde, kan wel begrijpen waarom zijn oude club graag rondkijkt in de PEC-selectie.

voetbalzone

“Ik vind het geen toeval dat FC Twente steeds bij PEC Zwolle uitkomt”, zegt Brama zaterdag in het Algemeen Dagblad. “Natuurlijk is het bij FC Twente allemaal iets professioneler, de druk en de intensiteit zijn er iets groter. Maar qua speelstijl denk ik niet, dat je in de Eredivisie een club vindt die meer op Twente lijkt dan Zwolle. Dat maakt het gemakkelijker scouten.”

Brama vermaakt zich goed bij de ploeg van Ron Jans. Hij heeft, sinds hij zich recent transfervrij aansloot bij de Overijsselse club, gemerkt dat PEC Zwolle erg in de lift zit en op dit moment de ‘gunfactor’ heeft. Dat vindt hij mooi om te zien. “En die moet je zo lang mogelijk vasthouden. Er komt alleen wel een daling, dat kan niet anders. FC Twente, sc Heerenveen en AZ hebben dat ook meegemaakt”, waarschuwt de middenvelder.

Bezig met laden …