voetbalzone

FC Twente trekt Lars Unnerstall aan als opvolger van Joël Drommel

Dominic Mostert02 mrt 2021, 18:20
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2021, 18:20
Advertentie

Lars Unnerstall speelt vanaf volgend seizoen bij FC Twente. De dertigjarige doelman komt in de zomer transfervrij over van PSV, zo maakt de Enschedese club bekend via de officiële kanalen. In Enschede moet Unnerstall de opvolger worden van Joël Drommel, van wie wordt verwacht dat hij na het huidige seizoen een transfer maakt.

“We zijn heel blij dat Lars Unnerstall vanaf komend seizoen voor FC Twente gaat spelen", licht technisch manager Jan Streuer toe. "Lars is voor FC Twente een geweldige doelman. Hij speelt al een aantal seizoenen in de Eredivisie en heeft zich veelvuldig kunnen onderscheiden. Dat heeft hij bij VVV gedaan, maar ook in de wedstrijden voor PSV. Hij heeft een ruime ervaring en barst ook van de ambities."

"Daarom is het mooi dat we een contract voor vier seizoenen zijn overeengekomen. Zoals bekend gaat Joel Drommel komende zomer een volgende stap maken en wij wilden niet te lang wachten om een goede ervaren keeper binnen te halen.” Unnerstall had na de gesprekken met Streuer en Ron Jans snel een goed gevoel bij FC Twente. "De club is ambitieus, net als ik. Ik kom uit de buurt en ken FC Twente vrij goed. Met Schalke 04 hebben we hier gespeeld en dan zie je wat voor mooie club dit is met haar supporters en de sfeer in het stadion. Hopelijk is dat volgend seizoen weer terug.”

De dertigjarige Unnerstall is dit seizoen tweede keeper achter eerste keus Yvon Mvogo bij PSV. Hij maakte in Nederland naam als keeper van VVV-Venlo. PSV raakte overtuigd en trok hem in 2018 transfervrij aan, om hem vervolgens in het seizoen 2018/19 te stallen in Venlo. Vorig seizoen kreeg Unnerstall de kans als eerste keeper toen Jeroen Zoet op de bank terechtkwam. Afgelopen zomer haalde technisch manager John de Jong met Mvogo een nieuwe keeper naar Eindhoven. De Zwitsers international, voor twee jaar gehuurd van RB Leipzig, mag zich onder Roger Schmidt eerste keeper noemen.

Drommel was afgelopen zomer al dichtbij een vertrek bij Twente. Anderlecht informeerde in zijn diensten, maar pakte uiteindelijk niet door. In gesprek met Voetbal International bevestigde hij vorige maand dat hij na dit seizoen een stap wil maken. Hij is wat betreft zijn nieuwe club wel kieskeurig: “Ik ben 24 jaar en wil blijven spelen en mezelf ontwikkelen. Dat moet gewoon als eerste keeper”, aldus Drommel.

Bezig met laden …