voetbalzone

FC Twente - Vitesse lijkt veilig, Telstar - NAC onzeker door sneeuw

Erik van Dam20 dec 2010, 15:59
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2010, 15:59
Advertentie

In Enschede rekent men erop dat de bekerwedstrijd van dinsdag tussen FC Twente en Vitesse gewoon door zal gaan. Ondanks de winterse omstandigheden en de vele sneeuwval wordt er van uitgegaan dat de landskampioen zal aantreden tegen de Arnhemmers in de achtste finale. Wel raadt FC Twente bezoekers aan tijdig naar het stadion te komen in verband met extra verkeersdrukte.

“Wij gaan er in ieder geval vanuit dat we moeten spelen, zoals we daar afgelopen vrijdag tegen Heracles ook vanuit gingen”, liet trainer Michel Preud'homme weten aan TC/Tubantia. Een zege dinsdag op Vitesse betekent een plaats in de kwartfinale. “Richting trainingskamp vertrekken met kwalificatie op zak zou goed voor het gevoel zijn, dan doen we nog op alle denkbare vlakken mee om de prijzen.”

Meer onzekerheid geldt er overigens bij de wedstrijd tussen Telstar en NAC Breda, in Velsen. Het veld ligt vol sneeuw, maar er wordt volgens het ANP hard gewerkt om de grasmat in orde te krijgen. Een keuring moet dinsdagochtend uitsluitsel geven over het doorgaan van de wedstrijd. NAC-coach Gert Aandewiel vindt het jammer dat pas dinsdag een beslissing wordt genomen over het doorgaan.

“Het is niet zomaar een wedstrijd. De KNVB wil graag dat het bekertoernooi serieus genomen wordt. Wij nemen het heel serieus. Het is gevaarlijk voor de spelers. We hebben de laatste weken amper kunnen trainen. Vrijdag werd het hele programma van de eerste divisie eruit gegooid en nu moet het per se doorgaan. Dat is toch raar.”

Bezig met laden …