voetbalzone

FC Twente weet wie het treft in eerste horde richting Conference League

Tom Rofekamp21 jun 2023, 13:19
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 13:19
Advertentie

FC Twente neemt het op tegen Hammarby IF in de tweede voorronde van de Conference League. De Zweden rolden uit de koker tijdens de loting woensdagmiddag in Nyon. Op donderdag 27 juli wordt het eerste duel gespeeld in Scandinavië; op 3 augustus vindt de return plaats in De Grolsch Veste. Als Twente het tweeluik overleeft, zijn er nog twee voorrondes te gaan.

Twente wist woensdagochtend wie het kon loten voor de Europese horde. AGF Aarhus, KA Akureyri, Connah's Quay Nomads, Hammarby IF, Víkingur Gøta, Inter Escaldes, Haka Vakeoakoski en Crusaders kwamen voort uit de UEFA-selectie. Het is uiteindelijk Hammarby geworden. De Zweden eindigden afgelopen seizoen als derde in de Allsvenskan.

Het was Twente dat de play-offs voor Europees voetbal naar zich toe wist te trekken. In de halve finaleronde schudde het sc Heerenveen van zich af, terwijl in de finale Sparta Rotterdam over twee wedstrijden een prooi was. Afgelopen seizoen wist Twente zich nét niet voor de groepsfase van de Conference League te plaatsen. In de allerlaatste voorronde was (uiteindelijke finalist) Fiorentina te sterk.

Bezig met laden …