voetbalzone

FC Twente zet in op jeugdopleiding: 'Ons meten met Ajax en Feyenoord'

Matthijs van Laar28 nov 2012, 09:40
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2012, 09:40
Advertentie

FC Twente wil dat de eigen jeugdopleiding een prominentere rol gaat spelen. Volgens TC/Tubantia zullen de Enschedeërs volgend seizoen de selectie inkrimpen van 31 naar 23 contractspelers, waarvan er vier à vijf uit de eigen kweek afkomstig moeten zijn. Het is de bedoeling dat de club zich op den duur kan gaan meten met Ajax en PSV.

/

Het regionale dagblad weet tevens te melden dat FC Twente ernaar streeft om in 2016 zo’n zestig procent van de selectie uit zelf opgeleide spelers te laten bestaan. “Op den duur moet onze opleiding zich gaan meten met die van Ajax en Feyenoord. En dat proberen we we onder meer te bereiken door fulltimetrainers aan te stellen”, vertelt technisch manager Cees Lok.

“Go Ahead Eagles is er bij gekomen, we hebben spelers van andere BVO’s overgenomen en we selecteren sneller door, waardoor de beste spelers bij elkaar zitten. Toen ik begon was het budget 1,5 miljoen euro, nu is dat 3 miljoen”, verduidelijkt hij. Van het huidige basiselftal van de Tukkers is alleen Wout Brama zelf opgeleid. Doelman Sander Boschker, die de laatste weken als stand-in fungeert, kwam (eind jaren tachtig) ook voort uit de jeugd.

Bezig met laden …