voetbalzone

FC Twente zwaait tweetal uit: ‘Ze kunnen een mooi bedrag verdienen’

Gijs Freriks15 jun 2015, 22:50
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2015, 22:50
Advertentie

FC Twente neemt afscheid van Andreas Bjelland en Chris David. Eerstgenoemde is de aanvoerder van de club uit Enschede, maar mag desondanks vertrekken. De 26-jarige centrale verdediger heeft opties in Frankrijk en Engeland, zo geeft zaakwaarnemer Michael Stensgaard aan in EkstraBladet.

voetbalzone

“Hij heeft drie mooie jaren bij Twente gehad, maar het is duidelijk dat dit voor die club de laatste kans is om nog een mooi bedrag aan hem te verdienen”, aldus de belangenbehartiger van de 21-voudig Deens international. De krant schat de eventuele transferprijs overigens op tweeënhalf miljoen euro. Het contract van Bjelland loopt nog één seizoen door.

Als gezegd gaat de 22-jarige middenvelder David ook weg uit De Grolsch Veste. De Amsterdammer komt uit de jeugdopleiding van Twente, maar vertrok twee jaar geleden naar Fulham. Twente kreeg sinds de winterstop weer (op huurbasis) de beschikking over David, maar gaat niet met hem verder. Volgens het Algemeen Dagblad staat David in de belangstelling van clubs uit de Eredivisie, Jupiler League en Championship.

Bezig met laden …