voetbalzone

FC Utrecht heeft geduld: ‘We kunnen wachten en alleen tegen onze prijs’

Peter Nusselder30 dec 2015, 08:40
Laatst bijgewerkt: 30 dec 2015, 08:40
Advertentie

Het is duidelijk dat FC Utrecht niet van plan is om zomaar afscheid te nemen van topscorer Sébastien Haller. De Franse spits staat in de belangstelling van Premier League-clubs als Sunderland en Norwich City, en zou zelf wel openstaan voor een winterse overgang naar de Engelse competitie.

voetbalzone

Daar zou de 21-jarige aanvaller zich met het oog op het EK van komende zomer immers in de kijker kunnen spelen bij Frans bondscoach Didier Deschamps. Hoewel er concrete belangstelling is, kan het zeker niet worden uitgesloten dat Haller ook na de winterstop nog in de Eredivisie voetbalt. “Er lopen gesprekken met clubs en tussenpersonen, maar het kan ook best zijn dat hij tot de zomer bij ons blijft”, vertelt algemeen directeur Wilco van Schaik aan Voetbal International.

De huidige nummer zeven van de Eredivisie heeft naar verluidt een transfersom van minstens tien miljoen euro in gedachten voor Haller. Utrecht leed afgelopen jaar weliswaar een verlies van 4,8 miljoen euro, maar de aanwezigheid van eigenaar Frans van Seumeren zorgt ervoor dat het niet noodzakelijk is om de goalgetter van de hand te doen in januari. “Met Van Seumeren achter onze club kunnen we op het juiste moment wachten met een transfer en alleen tegen onze prijs”, zegt Van Schaik.

Bezig met laden …