Mark van der MaarelImago

FC Utrecht-icoon Van der Maarel beleeft prachtige afscheidswedstrijd in Galgenwaard

Jonathan van Haaster08 sep 2024, 17:08
Laatst bijgewerkt: 08 sep 2024, 17:33
Advertentie

Mark van der Maarel heeft een prachtige afscheidswedstrijd beleefd. De onlangs gestopte verdediger deed bij beide geselecteerde teams mee en wist in zijn laatste duel in Stadion Galgenwaard te scoren. Onder meer Erik ten Hag, Cedric van der Gun, Jacob Mulenga en Wout Brama waren aanwezig om de loopbaan van Van der Maarel te vieren.

Van der Maarel speelde voor zowel team 1 als team 2. Team 1 bestond verder uit Robbin Ruiter, Ramon Leeuwin, Brama, Ruud Boymans, Rick Kruys, Willem Janssen, Jens Toornstra, Nick Viergever, Urby Emanuelson en Anouar Kali.

Team 2 werd geformeerd door Vasilis Barkas, Mike van der Hoorn, Édouard Duplan, Mulenga, Danny Verbeek, Van der Gun, Barry Maguire, Gianluca Nijholt, Dave Bulthuis, Gévero Markiet en Jan Wuytens.

Nadat de spelers en stafleden gepresenteerd werden in Stadion Galgenwaard, ging de wedstrijd, die twee keer dertig minuten duurde, van start. Op slag van rust kwam Team 2 op voorsprong dankzij Boymans, die de bal in de verre hoek krulde.

Emanuelson maakte in de tweede helft de 2-0 met een afgemeten boogballetje, voordat Van der Maarel zijn treffer wist mee te pikken. Hij ging alleen op Nick Marsman af en rondde met buitenkant voet af.

Een minuut later volgde zijn publiekswissel. Niet geheel verrassend werd Van der Maarel na afloop uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd.

Van der Maarel speelde 397 officiële duels voor FC Utrecht. De rechtsback, die geliefd werd om zijn werklust, bleef FC Utrecht altijd trouw en groeide uit tot clubicoon.

Bezig met laden …