FC Utrecht komt tot winst tegen favoriete tegenstander in Galgenwaard

Daniel Cabot Kerkdijk10 mrt 2013, 15:24
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2013, 15:24

Voor de zeventiende keer op rij is FC Utrecht ongeslagen gebleven in een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Een doelpunt van Jacob Mulenga in het laatste kwartier gaf zondag de doorslag en zodoende hebben de Domstedelingen de laatste elf thuisduels met RKC in winst omgezet: 1-0. Het team van Jan Wouters blijft goed meedoen in de strijd om een Europees ticket, terwijl de zege van RKC op AZ van vorige week niet meer dan een toevalstreffer lijkt te zijn.

/

FC Utrecht kreeg in de openingsminuten meteen een goede kans via Jens Toornstra. Na slecht verdedigen van RKC kon de middenvelder van dichtbij met rechts uithalen, maar hij raakte de bal niet goed en zodoende kon Jeroen Zoet redding brengen. Tien minuten later kopte David Bulthuis het leer naast het doel van RKC, dat echter ook van zich afbeet. Na een kopbal van Mart Lieder voorkwam Anouar Kali op de doellijn een zeker doelpunt van de bezoekers. Robbin Ruiter had na ruim een half uur spelen een antwoord op een ziedend schot van Teddy Chevalier.

Jan Wuytens probeerde uit een vrije trap vanaf een meter of 25 de ban te breken, maar zijn krullende inzet ging naast het doel van Zoet. Na de onderbreking was Utrecht nadrukkelijk aanwezig op de helft van RKC. Een vrije trap van Tommy Oar ging hoog over en Jacob Mulenga kwam oog in oog met Zoet evenmin tot scoren. De doelman voorkwam luttele minuten later dat een knal van Wuytens de 1-0 betekende.

RKC kwam goed weg toen Florian Jozefzoon twintig minuten voor tijd een inzet van de lijn haalde. In de 78e minuut was het echter alsnog raak. Na een heerlijke voorzet van Oar kwam Mulenga goed voor zijn man en plaatste hij de bal vakkundig in de verre hoek: 1-0. RKC was niet in staat om een gelijkmaker te forceren en zodoende blijft het team van Erwin Koeman dit seizoen buitenshuis zeer matig presteren. De Waalwijkers stapten in maar één uitwedstrijd als winnaar van het veld.