voetbalzone

FC Utrecht-talent Oar staat voor een jongensdroom met Australië

Robert Smid11 mei 2010, 12:23
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2010, 12:23
Advertentie

De carrière van Tommy Oar lijkt in een ware stroomversnelling te zitten. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut op het hoogste niveau in Australië en werd hij direct gebombardeerd tot een belangrijke speler van Brisbane Roar. Begin april werd Oar gepresenteerd als nieuwe speler van FC Utrecht, en nu lijkt er een ultieme bekroning op zijn nog prille carrière te komen.

De pas achttienjarige Oar mag zijn koffers namelijk gaan pakken en hopen op een mooie reis naar Zuid-Afrika. Waar de talentvolle Australiër vier jaar geleden nog als scholier vanuit Brisbane het WK in Duitsland volgen, staat hij deze zomer misschien met zijn vaderland op het mondiale toernooi. “Toen zat ik met mijn broer op de bank te kijken. Ik had toen niet durven dromen dat ik in 2010 zelf op het WK actief zou zijn”, aldus Oar tegenover persbureau AAP.

Bondscoach Pim Verbeek heeft Oar opgenomen in zijn 31-koppige voorselectie voor het WK. Dat betekent dat er dus nog acht spelers af zullen vallen in de voorbereiding. “Ik ga op trainingskamp om zoveel mogelijk te leren van alle ervaren spelers. Wat er ook zal gebeuren, ik zal niet treuren. Als ik de uiteindelijke selectie niet haal, dan weet ik dat er nog genoeg te doen staat om me te ontwikkelen. Dan heb ik over vier jaar iets om naar uit te kijken.”

Bezig met laden …