voetbalzone

‘FC Utrecht wil PSV’er met weinig perspectief uitsluitend huren’

Peter Nusselder09 jul 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 09 jul 2013, 09:20
Advertentie

PSV lijkt definitief af te willen van Timothy Derijck, maar FC Utrecht is niet voornemens om medewerking te verlenen aan dat plan. De subtopper is op zoek naar een nieuwe verdediger nu Mike van der Hoorn aan Ajax verkocht is en heeft belangstelling voor de Belgische stopper van PSV.

/

Derijck heeft weinig perspectief in Eindhoven, waar trainer Phillip Cocu de defensie op korte termijn hoopt te versterken met Jeffrey Bruma en Karim Rekik. Volgens het Algemeen Dagblad is Utrecht echter alleen bereid om de 26-jarige Belg op huurbasis over te nemen, terwijl PSV de mandekker het liefst verkoopt. De Utrechters hebben waarschijnlijk niet de financiële middelen om dit te doen.

Derijck belandde al in 2005 in Nederland, toen Feyenoord hem overnam van Anderlecht. De verdediger maakte bij de Rotterdammers zijn profdebuut, maar werd verhuurd aan NAC Breda en het Belgische Dender, alvorens hij in 2009 naar ADO Den Haag ging. Daar leverden zijn goede prestaties Derijck twee jaar later een transfer naar PSV op.

Bezig met laden …