voetbalzone

‘FC Utrecht wordt weer getroffen en verliest spits aan Franse nummer vijf’

Erik van Dam09 aug 2013, 14:19
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2013, 14:19
Advertentie
/

FC Utrecht lijkt op weg naar een nieuwe dreun. De club uit de Domstad raakte in de zomermaanden diverse basisspelers kwijt en zag bovendien Cedric van der Gun en Edouard Duplan wegvallen met stevige blessures. Nu staat Jacob Mulenga voor de afronding van een transfer: hij is volgens L’Équipe op weg naar Saint-Étienne.

Dat Mulenga graag hogerop wil, is al weken bekend. De Zambiaanse aanvaller werd al nadrukkelijk in verband gebracht met enkele Engelse clubs, maar begon het seizoen wel gewoon bij FC Utrecht. In de Europese uitwedstrijd tegen FC Differdange scoorde hij eenmaal en in de return was hij zelfs goed voor een hattrick. Desondanks werd zijn club uitgeschakeld door de Luxemburgers.

Mulenga stond zondag nog negentig minuten op het veld tijdens de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die in 1-1 eindigde. De 29-jarige aanvaller mag tegen een goed bod vertrekken bij FC Utrecht, want zijn contract loopt aan het einde van het seizoen af. Saint-Étienne eindigde vorig seizoen als vijfde in de Ligue 1. Mulenga speelde eerder vijf jaar in Frankrijk bij Châteauroux.

Bezig met laden …