voetbalzone

FC Volendam bevestigt ‘wonderlijk en onacceptabel bod’ van Twente op Eiting

Noel Korteweg19 jul 2023, 15:15
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2023, 15:15
Advertentie

FC Volendam is totaal niet te spreken over de handelswijze van FC Twente tijdens de onderhandelingen rondom de mogelijke transfer van Carel Eiting. De Tukkers legden een bod van vier ton neer in het vissersdorp en hebben al een akkoord bereikt met de 25-jarige middenvelder. Dat laatste deed Twente echter voordat het contact op had genomen met Volendam, wat tegen de regels van de FIFA is.

Jasper van Leeuwen, technisch directeur bij Volendam, veroordeelt de handelswijze van Twente in gesprek met De Telegraaf. “Het klopt dat wij een wonderlijk en voor ons onacceptabel bod hebben ontvangen van Twente voor Carel. Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze. Twente weet hoe wij hier in staan en ik heb daar verder ook niks aan toe te voegen”, aldus Van Leeuwen. De club noemt het ‘ongepast’ dat Twente contact heeft gezocht en onderhandelde met Eiting zonder dat Volendam daar wat vanaf wist.

Daarnaast is het Andere Oranje van mening dat de waarde van Eiting zes à zeven keer hoger ligt dan wat Twente geboden heeft. Het zou betekenen dat Volendam minimaal 2,4 miljoen euro zou willen toucheren voor de creatieve middenvelder, die in Noord-Holland nog tot medio 2024 vastligt. Wel heeft Volendam de optie om het contract nog met een jaar te verlengen. Of de 2,4 miljoen euro daadwerkelijk het minimale bedrag is waar Volendam akkoord mee zou gaan, valt nog te bezien. Wel is duidelijk dat het gat tussen vraag en aanbod op dit moment groot is.

Eiting had een groot aandeel in het succes van Volendam vorig seizoen. De Palingboeren eindigden op een knappe veertiende plaats, waardoor de ploeg van toenmalig trainer Wim Jonk zich direct handhaafde op het hoogste niveau. Eiting, die in het verleden te maken had met zware knieblessures, miste afgelopen seizoen geen enkel duel voor zijn club. De Amsterdammer kwam tot 35 duels, waarin hij goed was voor 3 goals en liefst 11 assists.

Bezig met laden …