FC Volendam boekt late zege op RBC en achterhaalt koploper Zwolle

Daniel Cabot Kerkdijk25 okt 2010, 22:46
Laatst bijgewerkt: 25 okt 2010, 22:46

FC Volendam is maandagavond op gelijke hoogte gekomen met koploper FC Zwolle. De ploeg van Gert Kruys won voor eigen publiek met 3-1 van RBC Roosendaal, na een ruststand van 1-1. De bezoekers kwamen in de eerste helft goed weg toen de Noord-Hollanders een strafschop om zeep hielpen.

Na acht minuten was het raak voor de Volendammers. Uit een voorzet vanaf links kopte Kees Pier Tol de openingstreffer tegen de touwen. Luttele minuten later kwamen de Roosendalers echter op gelijke hoogte. Melvin de Leeuw kopte een scherp aangesneden vrije trap van Marcel van der Sloot binnen: 1-1.

Na de misser van Paul de Lange vanaf elf meter trok de thuisploeg na rust het duel naar zich toe. Dat gebeurde echter wel pas in de laatste vijftien minuten. Melvin Platje en Michiel Kramer zorgden voor geruststelling aan de Dijk.