voetbalzone

FC Volendam en Telstar snappen niets van Duitse gokbeschuldigingen

Robert Smid20 sep 2010, 13:31
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2010, 13:31
Advertentie

Vol verbazing hoorden FC Volendam en Telstar het bericht aan dat zij mogelijk betrokken zouden zijn bij een grootschalig gokschandaal. Na onderzoek vanuit Duitsland zijn de twee Noord-Hollandse clubs op een lijst terecht gekomen die te maken hebben met praktijken van de Kroatische gokgangster Ante Sapina. Volgens de Duitse justitie zijn er onregelmatigheden geweest bij FC Volendam – Excelsior (1-0) en De Graafschap – Telstar (2-1), gespeeld op 11 september 2009.

Volgens de Duitse onderzoekers zou Sapina, samen met een bende van handlangers, 210 wedstrijden door heel Europa hebben beïnvloed. Dat meldt het Noordhollands Dagblad. Er zijn inmiddels al vanuit de Tweede Bundesliga een aantal verklaringen naar boven gekomen die erop wijzen dat Sapina inderdaad wedstrijden heeft beïnvloed. Hij zit dan ook al vast op basis van deze verklaringen.

Bij FC Volendam en Telstar snappen ze er echter helemaal niets van. “Ik weet niet wat ik hier achter moet zoeken. We doen er verder ook niks mee. De KNVB gaat het ook niet verder onderzoeken. Wij zijn geen partij, we wachten af”, aldus Volendam-voorzitter Henk Kras tegenover het Noordhollands Dagblad. “Het was een spannende wedstrijd die allebei de kanten op had kunnen gaan. Wij scoorden vlak voor tijd de 1-0.”

“Ik was volslagen verrast toen ik het zaterdag hoorde. Ik heb de uitwedstrijd van Telstar tegen De Graafschap toevallig zelf ook gezien. Het was een verrassend goede wedstrijd van ons. We speelden positief en maakten het spel op De Vijverberg. We gingen met een kater naar huis omdat we met 2-1 verloren. Het zal wel dat we op een lijst staan. We gaan zelf geen onderzoek doen”, stelt Steef Hammerstein van Telstar.

Bezig met laden …