voetbalzone

FC Volendam hoopt verdediger Koning voor derde keer terug te halen

Peter Nusselder05 aug 2010, 13:48
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2010, 13:48
Advertentie

Gerry Koning maakt zich mogelijk op voor een vierde termijn bij FC Volendam. De eerstedivisionist is in overleg met SC Heerenveen om de dertigjarige rechtsback op huurbasis terug te halen naar zijn oude club. “We zijn nog in gesprek met Heerenveen, maar ik heb goede hoop dat het gaat lukken”, laat technisch coördinator Arie Obdam donderdag weten aan het Noordhollands Dagblad.

Koning staat in Friesland nog een jaar onder contract, maar dreigt komend seizoen onder de nieuwe trainer Ron Jans weinig aan spelen toe te komen. Door een nekblessure moest de Volendammer een groot deel van de voorbereiding ook nog eens aan zich voorbij laten gaan. Als de club uit het vissersdorp een deel van Konings salaris wil betalen, is Heerenveen bereid om de vleugelverdediger te verhuren.

Koning kwam al drie keer eerder uit voor Volendam en staat niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar zijn oude club. “Ik heb aan Volendam aangegeven dat een overgang bespreekbaar is, mits er sprake is van een huurconstructie. Ik wil graag aan spelen toekomen. Het was de bedoeling dat ik bij Heerenveen voor mijn plek ging vechten, maar daar is door die nekblessure weinig van terecht gekomen.”

Bezig met laden …