voetbalzone

FC Volendam schrijft zijn hoogste transferbonus ooit bij: halve jaarbegroting

Jeroen van Poppel08 aug 2023, 18:04
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:20
Advertentie

FC Volendam slaat dinsdag een gigantische financiële klapper. De Noord-Hollandse club houdt een enorme bonus over aan de toptransfer van jeugdproduct Micky van de Ven, die overstapt van VfL Wolfsburg naar Tottenham Hotspur. Van het transferbedrag van maximaal 47,5 miljoen euro vloeit naar schatting 5 tot 6 miljoen euro naar Volendam. Dat is meer dan de helft van de jaarbegroting, die is vastgesteld op 9,5 miljoen euro.

Tottenham bevestigde dinsdag de komst van Van de Ven. Het aankoopbedrag bedraagt volgens De Telegraaf 40 miljoen euro plus 7,5 miljoen euro aan mogelijke bonussen. Dat bedrag mag Wolfsburg niet volledig houden. De Duitse club kocht de centrumverdediger annex linksback in de zomer van 2021 voor 3,5 miljoen euro van Volendam, dat daarbij een doorverkooppercentage van 15 procent over de eventuele winst bedong. Dat blijkt twee jaar een gouden zet te zijn geweest.

Zonder de bonussen mee te tellen toucheert Volendam op basis van een transferbedrag van 40 miljoen euro ongeveer 5,5 miljoen euro. Hiervan gaat 40 procent nog wel naar de investeerders van het spelersfonds van Volendam, waardoor er 3,3 miljoen euro overblijft voor de club. Daarbovenop komt een opleidingsvergoeding van 1,5 miljoen euro: in totaal 4,8 miljoen euro. Aan de bonus van 7 miljoen euro die the Spurs mogelijk nog gaan betalen kan Volendam nog eens 1 miljoen euro overhouden, dat dan weer voor 40 procent naar de investeerders terugvloeit.

Het zijn voor Volendam gigantische bedragen. Van de Ven was met een basisbedrag van 3,5 miljoen euro al veruit de duurste Volendam-speler aller tijden. Ter vergelijking: de nummer twee op de lijst van duurste uitgaande transfers is Robert Molenaar. De oud-centrumverdediger trok in het seizoen 1996/97 voor omgerekend 1,4 miljoen euro naar Leeds United.

voetbalzone

FC Volendam bevestigt de komst van Garang Kuol
FC Volendam neemt het Australische talent Garang Kuol op huurbasis over van Newcastle United, zo bevestigt de club. De achttienjarige aanvaller kon ook rekenen op interesse uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, maar Newcastle stuurt hem liever naar Volendam. De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen nam hem in de winterstop van de vorige voetbaljaargang over van Central Coast Mariners. Kuol geldt in zijn geboorteland Australië als groot talent en werd ook meegenomen naar het WK in Qatar.

Bezig met laden …