voetbalzone

FC Volendam verrast en haalt Premier League-talent naar de Eredivisie

Bart DHanis25 jul 2023, 13:29
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:02
Advertentie

Het ziet ernaar uit dat FC Volendam erin slaagt om Garang Kuol op huurbasis over te nemen van Newcastle Untied, zo meldt The Athletic. Het Australische talent kon ook rekenen op interesse uit de Championship, het tweede niveau van Engeland, maar zijn werkgever stuurt hem liever naar een club in het buitenland.

Alleen nog een werkvergunning regelen en Kuol mag zich officieel speler van het Andere Oranje noemen. Newcastle heeft gekozen voor Volendam, omdat de Noord-Engelse club de Eredivisie als perfecte leerschool ziet voor jonge talenten. The Magpies leenden namelijk eerder deze transferzomer Yankuba Minteh uit aan Feyenoord.

Newcastle ziet in Matthias Kohler, de nieuwe trainer van Volendam, een coach die goed met jonge spelers om kan gaan. Kuol is pas achttien jaar oud en werd het tweede deel van vorig seizoen ook al uitgeleend door zijn werkgever. Bij het Schotse Heart of Midlothian FC startte de veelzijdige aanvaller echter maar één keer in de basis. Hij mocht daarnaast zes keer invallen. Ondanks het geringe aantal speeltijd, wist hij daar wel een treffer te maken.

De nummer vier van het afgelopen Premier League-seizoen nam hem in de winterstop van de vorige voetbaljaargang over van Central Coast Mariners. Kuol geldt in zijn geboorteland Australië als groot talent, en werd ook meegenomen naar het WK in Qatar. Daar hij had hij zich gelijk onsterfelijk kunnen maken door in de laatste minuut van het duel met Argentinië te scoren, maar hij miste en Australië verloor met 2-1.

Bezig met laden …