FC Volendam wint ook in Sittard en maakt sprong naar eerste plaats

Daniel Cabot Kerkdijk24 sep 2010, 21:50
Laatst bijgewerkt: 24 sep 2010, 21:50

FC Volendam heeft vrijdag haar derde competitiezege op rij geboekt. De ploeg van Gert Kruys won op bezoek bij Fortuna Sittard en doet daarmee goede zaken op de ranglijst. De eerste plaats in de Jupiler League, gedeeld met FC Zwolle, is momenteel eigendom van de Noord-Hollanders. Almere City en FC Emmen hielden elkaar in evenwicht, terwijl RBC Roosendaal drie punten pakte bij Telstar.

/

Fortuna Sittard - FC Volendam 1-2
In vier minuten tijd vielen drie doelpunten. In de zeventiende minuut opende Mohammed Riyani de score. Volendam-keeper Robbin Ruiter werd in een luchtduel met Fabio Caracciolo duidelijk gehinderd, maar de trefzekere rebound van Riyani werd goedgekeurd. Twee minuten later rondde Dominique van Dijk een goede loopactie af met een dito doelpunt: 1-1.

Laszlo Zsidai kreeg twee minuten later alle tijd en ruimte om een voorzet vanaf de rechterkant binnen te koppen: 1-2. De gasten verzuimden daarna de wedstrijd al voor de rust te beslissen en hadden ook in de tweede helft de betere kansen. Aangezien de genadeklap uitbleef, behield de thuisploeg de hoop op de gelijkmaker. In blessuretijd was Fortuna driemaal bij een hoge bal voor de goal dicht bij de 2-2.

Almere City FC - FC Emmen 1-1
Na elf minuten spelen was het al raak. Een voorzet vanaf rechts ging net te snel voor Richard Stolte, maar de middenvelder hield de bal bij zich in het zestienmetergebied en zette voor richting de tweede paal. Eldridge Rojer ontfermde zich met zijn borst over de bal en schoot in de rechterhoek raak: 0-1. De Emmenaren kwamen vlak na rust met tien man te staan. Verdediger Angelo Zimmerman haalde net buiten het strafschopgebied een doorgebroken tegenstander neer en mocht inrukken.

Almere City stond ruim tien minuten later ook met tien man op het veld. Een grove overtreding van Hanne Hagary op het middenveld was goed voor een directe rode kaart. Toch viel twintig minuten voor het einde de 1-1. Karim Fachtali kreeg de bal van een op de grond liggende ploeggenoot mee en verschalkte doelman Harm Zeinstra. In de slotfase kreeg ook Touvarno Pinas bij de thuisploeg een rode kaart, maar dat was te laat voor het bezoek om nog iets kunnen forceren.

Telstar - RBC Roosendaal 1-3
Een uitbraak van de thuisploeg leverde na dik twintig minuten spelen de 1-0 van Melvin Holwijn op, al lieten de verdedigers van RBC zich wel heel makkelijk aftroeven. Selmo Kurbegovic was sneller dan zijn tegenstander en uit diens afgemeten voorzet kon de redelijk vrijstaande Holwijn de bal via de onderkant van de lat achter Arjan Christianen plaatsen: 0-1. Zes minuten later kwam RBC op gelijke hoogte. Na een voorzet van Wesley Pollemans zorgde Ralf Seuntjens voor de 1-1.

De 1-2 van Marcel van der Sloot viel nog voor rust. De middenvelder benutte een strafschop. Tien minuten na de onderbreking vergrootten de bezoekers hun voordelige marge. Uit een hoekschop vanaf de linkerkant kopte verdediger Cees Toet de bal hoog achter doelman Cor Varkevisser: 1-3.