voetbalzone

FC Volendam zorgt voor nieuwe wending in transfersoap van Carel Eiting

Noel Korteweg20 jul 2023, 11:24
Laatst bijgewerkt: 20 jul 2023, 11:24
Advertentie

FC Volendam heeft de optie in het contract van de begeerde Carel Eiting gelicht, zo meldt De Telegraaf. Daardoor staat het Andere Oranje sterker in de onderhandelingen met FC Twente, dat de 25-jarige middenvelder liever vandaag dan morgen wil toevoegen aan de selectie. Eiting ligt nu tot medio 2025 vast in het Kras Stadion en ook in het nieuwe contract is geen gelimiteerde transfersom opgenomen.

Door de contractverlenging van de linkspoot kunnen de Palingboeren hoger in de boom gaan zitten wat betreft de transfersom voor Eiting. De onderhandelingen tussen Volendam en Twente verlopen allesbehalve vlekkeloos, daar technisch directeur Jasper van Leeuwen woensdagmiddag bevestigde dat zijn club een ‘wonderlijk en onacceptabel bod’ op de aanvoerder heeft ontvangen. “Dat wonderlijke en onacceptabele geldt ook voor de handelswijze. Twente weet hoe wij hier in staan en ik heb daar verder ook niks aan toe te voegen”, liet hij weten aan De Telegraaf.

Dinsdag kwam naar buiten dat Jan Streuer en Arnold Bruggink vier ton hadden geboden op Eiting. Volendam schatte de transferwaarde van de spelmaker vóór zijn contractverlenging in op 2,4 miljoen euro. Het is zeer aannemelijk dat het Andere Oranje een hogere transfersom gaat vragen nu Eiting een jaar langer vastligt. Volendam neemt het Twente daarnaast kwalijk dat ze al een persoonlijk akkoord met de speler hadden bereikt voordat ze überhaupt contact op hadden genomen met Volendam. Dat is tegen de regels van de FIFA.

Eiting had een groot aandeel in het succes van Volendam vorig seizoen. De Palingboeren eindigden op een knappe veertiende plaats, waardoor de ploeg van toenmalig trainer Wim Jonk zich direct handhaafde op het hoogste niveau. Eiting, die in het verleden te maken had met zware knieblessures, miste afgelopen seizoen geen enkel duel voor zijn club. De Amsterdammer kwam tot 35 duels, waarin hij goed was voor 3 goals en liefst 11 assists.

Bezig met laden …