voetbalzone

FC Zürich verliest livestream tijdens loting en schrikt: 'Heiliger Bimbam!'

Erik van Dam05 aug 2011, 17:58
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2011, 17:58
Advertentie

Ancillo Canepa, voorzitter van het Zwitserse FC Zürich, was vrijdag niet aanwezig in Nyon voor de loting van de play-offronde voor de Champions League. Canepa bleef op de club achter om de gebeurtenissen in Nyon met een livestream via internet te bekijken. Op het moment suprême was Canepa echter vergeten dat hij een afspraak had en spoedde hij zich de deur uit.

Canepa droeg naaste medewerker Fredy Bickel op om hem via een sms op de hoogte te houden van de gebeurtenissen tijdens de loting. “Eén seconde nadat het bekend was, wilde ik van hem een bericht ontvangen”, legt de preses uit in Blick. De sportchef van FC Zürich deed wat hem verteld was, maar verloor de livestream en moest dus wachten. Toen de boel eenmaal in orde was gemaakt, smste hij Canepa dat Bayern München uit het balletje was gekomen als de tegenstander.

Canepa las het bericht en riep naar eigen zeggen: “Heiliger Bimbam!” Deels van schrik, maar deels ook omdat hij al vele jaren hartstochtelijk supporter is van de Beierse topclub. “Bayern is één van Europa's grootste clubs. Als Bundesliga-fan volg ik ze al vijftig jaar”, aldus Canepa. Op 18 en 25 augustus mag zijn team bewijzen dat het tweestrijd met Bayern aankan. “Ze zullen goed hun best moeten doen tegen ons”, zegt Canepa echter strijdbaar.

Bezig met laden …