FC Zwolle heeft thuis geen kind aan achtervolgend FC Volendam

Erik van Dam26 nov 2010, 19:31
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2010, 19:31

Het seizoen is nog lang, maar na vrijdagavond mag gesteld worden dat FC Zwolle op weg lijkt naar de titel in de Jupiler League. De trotse koploper kende voor aanvang van de wedstrijd van vrijdag tegen FC Volendam al een voorsprong van drie punten; nu bedraagt die het dubbele aantal. Thuis boekte de ploeg van Art Langeler namelijk een ruime zege (4-1) tegen een zwak opererende tegenstander. Danny Schreurs werd de grote man aan Zwolse kant, met drie treffers. Na winst van de eerste periode mag Zwolle zich ook de sterkste in de tweede periode noemen.

Voor rust kwam FC Zwolle al tot twee treffers. Arne Slot verzuimde na zo'n tien minuten de score te openen uit een vrije trap, maar hielp vervolgens wel mee aan het eerste doelpunt. Volendam-doelman Robbin Ruiter trapte te zacht uit, met de bedoeling rustig op te bouwen. Die beslissing was blijkbaar onvoldoende gecommuniceerd, want de bal kwam bij Slot terecht en na vlot samenspel mocht Sjoerd Ars zijn achttiende doelpunt van het seizoen aantekenen.

Daarna was het de beurt aan Schreurs om zijn eerste treffer van de avond te maken. Na uitstekend voorbereidend werk van Joey van den Berg en gepruts van Olaf Lindenbergh mocht de aanvaller scoren. Bram van Polen probeerde het daarna zelf eens met een goed schot in de hoek. De Ruiter stompte dat weg en pakte daarna een kopbal van Eric Botteghin, uit een hoekschop, klemvast. FC Volendam maakte geen moment aanspraak op een treffer en liep achter de feiten aan.

László Zsidai was de enige speler die iets van een kans mocht bijschrijven, maar hij punterde op Diederik Boer en liet zo na de achterstand wat te verkleinen. Bijna tien minuten na rust scoorden de wijdbroeken echter toch nog. Jack Tuyp mocht dwars door de Zwolse defensie naar invaller Melvin Platje passen en die verschalkte volledig vrijstaand keeper Boer. Schreurs maakte er echter zijn avond van voor eigen publiek en haalde nog eens tweemaal de trekker over. In de 62ste en 66ste minuut was hij attent met een zijwaarts schot en een afgemeten trap in de lange hoek.