voetbalzone

FC Zwolle ziet achtervolgers Volendam en RKC Waalwijk falen

Bart Kruyt13 dec 2010, 21:42
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2010, 21:42
Advertentie

Het wordt FC Zwolle niet moeilijk gemaakt in de Jupiler League. Achtervolger FC Volendam wist maandagavond op het eigen veld niet te scoren tegen FC Eindhoven (0-0), terwijl nummer drie RKC Waalwijk er helemaal een potje van maakte. De equipe van Ruud Brood verloor thuis van hekkensluiter Fortuna Sittard en zag Helmond Sport daardoor op gelijke hoogte komen op de ranglijst. Zwolle staat nu met een voorsprong van acht punten op Volendam ruim bovenaan.

FC Volendam – FC Eindhoven 0-0
FC Volendam is de laatste tijd niet goed in vorm. De ploeg van Gert Kruys bleef lang ongeslagen in de Jupiler League, maar na de eerste seizoensnederlaag tegen FC Emmen ging het ook mis tegen koploper FC Zwolle. Maandagavond werd er weliswaar niet verloren door de Noord-Hollanders, maar de doelpuntloze remise tegen Eindhoven voelde wel zo. Door het puntenverlies loopt Zwolle niet alleen verder uit, maar krijgt AGOVV Apeldoorn ook de kans om Volendam te passeren in de tweede periode.

RKC Waalwijk – Fortuna Sittard 2-3
RKC kon Volendam niet passeren, want ging zelf onderuit. Na een grove fout van Frank van Mosseveld kopte Fabio Carraciolo al na vier minuten de openingstreffer binnen, waarna ook Lars Gulpen profiteerde van slecht verdedigingswerk bij RKC. Fortuna zat op rozen, maar kon haar marge niet verdedigen. Derk Boerrigter deed nog voor rust in twee instanties wat terug, waarna Aaron Meijers na de thee voor de gelijkmaker zorgde. De jacht op de winnende treffer werd geopend, maar die viel juist bij Fortuna: Ramon Voorn zorgde voor de verrassende uitslag.

Helmond Sport – BV Veendam 3-1
Helmond Sport evenaarde RKC op de ranglijst, door veerkracht te tonen tegen BV Veendam. De Noorderlingen kwamen na een fout van Job van der Linden en een daarop volgend doelpunt van Marnix Kolder immers nog op voorsprong, maar deze kon niet behouden worden. Verdediger Philipp Haastrup scoorde tweemaal namens Helmond, een kopbal en een intikker, waarna Ilja van Leerdam met een hard schot voor het slotakkoord zorgde. Helmond heeft nu evenveel punten als RKC: dertig stuks.

Bezig met laden …