voetbalzone

Felbegeerde ‘Andrea Pirlo van Kroatië’ zet handtekening in Serie A

Gijs Freriks01 feb 2016, 22:00
Laatst bijgewerkt: 01 feb 2016, 22:00
Advertentie

Udinese heeft zich versterkt met Andrija Balic, die bekendstaat als een van de grootste talenten van het Kroatische voetbal. De achttienjarige middenvelder heeft maandagavond een contract voor vierenhalf jaar getekend en levert Hajduk Split naar verluidt drie miljoen euro op. Die transfersom kan nog oplopen tot vier miljoen.

voetbalzone

Balic gaat naar verluidt een jaarsalaris van tweeënhalve ton verdienen en zijn familie krijgt tevens tien procent van de transfersom: minimaal drie ton dus. Balic wordt ook wel gezien als ‘de Kroatische Pirlo’ en was eerder nog in beeld bij clubs als Real Betis, Atlético Madrid, Juventus, AS Roma Tottenham Hotspur, VfB Stuttgart en West Ham United.

Van vergelijkingen met Andrea Pirlo wil de jeugdinternational overigens niets weten: “Om heel eerlijk te zijn, weet ik niet of ze bij Udinese een dergelijke rol van mij verwachten. Ik moet mij ook nog aanpassen aan alles, ik hoop dat dat snel lukt. Of ik klaar ben voor de Serie A? Ja, dat denk ik wel. Mijn hele leven bestond uit Hajduk en Split en het is moeilijk om daar afstand van te nemen, maar zo is het leven nu eenmaal. Het spijt mij dat ik vertrek, maar ik moet deze kans pakken. Het leven gaat door.”

Bezig met laden …