voetbalzone

Felbegeerde Januzaj schuift uitnodiging van Belgen van tafel

Thijs Post07 okt 2013, 20:09
Laatst bijgewerkt: 07 okt 2013, 20:09
Advertentie

Het in België geboren toptalent Adnan Januzaj, speler van Manchester United, schuift de keuze voor een nationale ploeg nog even voor zich uit. Januzaj mag in actie komen voor België, zijn vader ziet hem liever in Albanië spelen, Engeland doet een poging om hem speelgerechtigd te krijgen en ook Turkije, Servië en Kosovo zijn opties voor de aanvallende middenvelder. Maandag laat bondscoach Marc Wilmots van de Rode Duivels weten dat Januzaj een selectie geweigerd heeft.

/

“Januzaj paste voor een selectie”, tekent Sporza op uit de mond van de oefenmeester. "Ik hem opgeroepen na de blessure van Vincent Kompany. Manchester United heeft me echter laten weten dat hij op dit moment geen keuze voor een nationale ploeg maakt. Voor niemand", aldus Wilmots. "Eerst helemaal doorbreken bij Manchester United, dan pas de nationale ploeg”, zo klinkt het uit de hoek van Januzaj. In tegenstelling tot Januzaj maakte Zakaria Bakkali maandag bekend wél definitief voor België te kiezen.

De achttienjarige Januzaj maakt veel indruk in Manchester. In competitieverband kwam hij drie keer in actie, waarvan een keer als basisspeler. Dat was zaterdag tegen Sunderland en Januzaj toonde direct zijn klasse. Met twee doelpunten boog hij de negatieve marge van 1-0 om in een 1-2 overwinning.

Bezig met laden …