voetbalzone

Felbegeerde spits diende lijstje met clubs in: 'Liverpool staat daar op'

Bart Kruyt26 jun 2015, 09:50
Laatst bijgewerkt: 26 jun 2015, 09:50
Advertentie

Liverpool is bijzonder actief op de transfermarkt en wil na de komst van Nathaniel Clyne, die moet worden overgenomen van Southampton, nog een gemakkelijk scorende spits halen. Carlos Bacca is een van de aanvallers die in beeld is: de Colombiaans international staat nu nog onder contract bij Sevilla, dat zijn sterspeler alleen laat gaan als er dertig miljoen euro op tafel komt.

voetbalzone

Bacca heeft dit bedrag als gelimiteerde afkoopsom in zijn verbintenis staan en Sevilla is niet van plan om te onderhandelen over een lagere transfersom. Logisch, vindt zaakwaarnemer Sergio Barila: "Er is veel interesse in hem, maar vooralsnog is er niets officieel", zegt hij tegen The Guardian. "Ik heb woensdag met Carlos gesproken en we zijn het erover eens dat er snel duidelijkheid moet komen. Clubs zeggen me dat hij niets moet tekenen omdat zij nog een aanbieding willen doen, maar vooralsnog wachten we nog op concrete voorstellen."

"Liverpool en een andere club uit Engeland hebben belangstelling getoond, maar er is ook interesse vanuit Italië", vervolgt Barila. "Sevilla is natuurlijk ook een goede club, die volgend seizoen bovendien in de Champions League speelt, dus het zou ook geen ramp zijn als hij zou blijven. Carlos heeft ook de mogelijkheid om veel geld te verdienen in landen als China of de Verenigde Arabische Emiraten, maar daar is hij momenteel niet naar op zoek."

Volgens Barila wil de 28-jarige Bacca maar drie dingen: "Een is een gelukkig gezin, want ze hebben een vervelende tijd gehad in België (bij Club Brugge, red.). Twee is een goede club met een goed project. Voordat Carlos naar Chili ging voor de Copa América gaf hij een lijstje met clubs waar hij heen zou willen gaan en Liverpool staat op die lijst. Drie is een goed contract. Carlos heeft een goed salaris bij Sevilla, maar hij weet dat er in Engeland veel meer betaald wordt", aldus de zaakwaarnemer.

Christian Benteke
Het is nog maar afwachten of Liverpool daadwerkelijk concreet wordt voor Carlos Bacca, want de gevallen topclub heeft nog wel meer spitsen op het lijstje staan. Ook Christian Benteke geldt als een belangrijk doelwit: volgens de Daily Mirror is Liverpool van plan om een bod van 35 miljoen euro plus bonussen uit te brengen op de Belgisch international van Aston Villa. Benteke heeft een gelimiteerde afkoopsom van 45 miljoen euro, maar dat vindt Liverpool weer net iets te veel.

Bezig met laden …