voetbalzone

Fellaini: ‘Ik was bloednerveus maar kreeg alsnog mijn transfer’

Gijs Freriks07 sep 2013, 19:20
Laatst bijgewerkt: 07 sep 2013, 19:20
Advertentie
/

Marouane Fellaini diende op de slotdag van de transfermarkt pas een officieel transferverzoek in bij Everton. Hij schuift echter niet onder stoelen of banken dat hij al de hele zomer op een transfer aasde. De middenvelder was dan ook als een kind zo blij toen hij hoorde dat hij zich een speler van Manchester United mag noemen. Fellaini tekende voor vijf jaar bij the Mancunians.

De Belg maakte voor 27,5 miljoen pond, omgerekend circa 32,6 miljoen euro, de overstap van Goodison Park naar Old Trafford. The Toffees bevestigden dat bedrag op de officiële website. Fellaini werd de laatste maanden steevast in verband gebracht met een transfer en United deed ook al een bod van 32,8 miljoen op Fellaini en linksback Leighton Baines. Dat voorstel noemde Everton ‘bespottelijk’. Op de deadline day bereikten de clubs toch nog een akkoord over de ex-speler van onder meer Standard Luik.

“Toen ik de voorbereiding met Everton begon, keek ik constant uit naar een transfer en uiteindelijk ben ik dus heel blij”, zei de 25-jarige Fellaini na de WK-kwalificatiewedstrijd van zijn land tegen Schotland (2-0 winst). “Dit was een geweldige week voor mij. Ik was maandag bloednerveus, maar kreeg mijn transfer en won met België. Ik ben dus erg blij. Dit is een grote stap voor mij en hoop veel te spelen en een prijs te pakken. Ik denk dat United de kwaliteit heeft om de titel te pakken”, aldus Fellaini.

Bezig met laden …