voetbalzone

Fellaini: ‘Misschien is een positie in de verdediging wel iets voor mij?’

Peter Nusselder03 okt 2013, 13:20
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 13:20
Advertentie

Manchester United betaalde in de zomer een miljoenenbedrag om het middenveld te versterken en Marouane Fellaini weg te plukken bij Everton, maar de Belgisch international geeft aan dat hij ook geschikt zou kunnen zijn om de defensieve problemen van David Moyes op te lossen op Old Trafford.

/

De trainer verruilde Everton eveneens voor Man United en stelt Fellaini vooralsnog vooral op als controlerende middenvelder, waar de 25-jarige op Goodison Park een meer offensieve rol had. De middenvelder zelf sluit echter niet uit dat hij zelfs in de defensie terechtkomt op Old Trafford. “Als jonge speler heb ik gevoetbald als aanvaller, aan de zijkant en op het middenveld”, vertelt Fellaini aan FourFourTwo.

“Toen ik bij de reserves van Standard Luik belandde heb ik ook in het centrum van de verdediging gestaan. Dat was een goede positie voor mij; ik ben lang en sterk in de lucht, maar ook goed in de passing. Dus misschien is dat wel een plek voor mij in de toekomst”, stelt de Rode Duivel. “Maar het best ben ik toch als verdedigende middenvelder, ook al speelde ik de laatste jaren onder Moyes verder naar voren.”

Bezig met laden …