Fenerbahçe beklaagt zich over rode kaart bij minimale zege op Konya

Gijs Freriks04 okt 2014, 21:57
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2014, 21:57

Fenerbahçe is opgeklommen naar de vierde plaats in de Süper Lig. De titelverdediger hield de punten zaterdagavond in eigen huis, door Konyaspor met 2-1 te verslaan. Dirk Kuyt stond de hele wedstrijd op het veld in de Sükrü Saracoglu Stadion.

De Nederlander scoorde niet, maar kreeg twintig minuten voor tijd wel een uitstekende kans. Kuyt probeerde het uit de draai met een volley, maar doelman Kaya Tarakci ranselde de bal weg. Op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Pierre Webó had Fenerbahçe na een klein halfuur op voorsprong gezet door uit een vrije trap raak te koppen: 1-0. Drie minuten voor rust kwam Konyaspor, dat alleen de eerste wedstrijd van het seizoen verloor, weer langszij.

Dimitar Rangelov benutte een strafschop, maar het werd nog erger voor Fenerbahçe. Bekir Irtegun kreeg een directe rode kaart na een hoog geheven been en die beslissing zorgde voor veel commotie. Caner Erkin, die goed was voor twee assists, en Volkan Demirel kregen vanwege commentaar op de leiding allebei een gele kaart en na enkele minuten kon er pas weer worden doorgespeeld. In de tweede helft stelde Fenerbahçe dankzij Moussa Sow weer orde op zaken en die voorsprong gaf men niet meer weg.