voetbalzone

Fenerbahçe belde ex-zaakwaarnemer Casillas elke dag: ‘Ze wilden graag’

Daniel Cabot Kerkdijk13 jul 2015, 00:00
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2015, 00:00
Advertentie

Iker Casillas gaat voor minimaal twee seizoenen bij FC Porto aan de slag, maar tal van clubs hadden de doelman ook graag ingelijfd. Volgens Ginés Carvajal, de ex-zaakwaarnemer van de Spaans international, was Fenerbahçe uit Turkije sowieso een van de belangstellende clubs. De keuze van Casillas viel echter op de aanbieding van FC Porto.

voetbalzone

“Giuliano Terraneo, de technisch directeur van Fenerbahçe, belde mij bijna elke dag, sinds een maand”, verzekert Carvajal. “Hij wilde weten tegen welke voorwaarden Casillas kon worden overgenomen. Maar ik bleef maar zeggen dat ik zijn zaakwaarnemer niet meer was. Dat drong maar niet tot hem door.”

Real Madrid ontvangt niks voor de overgang van Casillas, daar het de club was die de nog twee jaar doorlopende samenwerking graag wilde verbreken. De 33-jarige doelman wilde in principe zijn resterende salaris van in totaal 24 miljoen euro netto blijven verdienen, ook als hij naar FC Porto zou gaan. De Portugese club kon echter maar tot tien miljoen euro gaan en zodoende gingen de laatste gesprekken over het resterende bedrag. Casillas heeft, naar verluidt, uiteindelijk een bedrag van 8,5 miljoen euro laten schieten en de rest komt de komende twee jaar voor de rekening van Real Madrid.


Bezig met laden …