Fenerbahçe blijft maar winnen en houdt doel 512 minuten schoon

Gijs Freriks31 jan 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2015, 18:50

Fenerbahçe blijft aan kop gaan in Turkije. De Gele Kanaries wonnen zaterdagavond tegen Karabükspor hun zevende competitiewedstrijd op rij (1-2) en hebben nu vier punten meer dan Besiktas en Galatasaray. Fenerbahçe kreeg zaterdag overigens voor het eerst in 512 minuten een doelpunt om de oren in de Süper Lig.

Met Dirk Kuyt in de basiself had Fenerbahçe niet veel tijd nodig om op voorsprong te komen in Karabük. Diego legde de bal na zeven minuten af op de jarige Selçuk Sahin en die vond met een schot van zo’n achttien meter, via de binnenkant van de paal, het doel. In het restant van de eerst helft kon Fenerbahçe echter niet veel uitrichten. Men kwam nog maar tot één kansje voor Selçuk en had moeite met het soms harde spel van de tegenstander. Kort na rust had Emenike de wedstrijd echter al wel voortijdig op slot kunnen gooien.

De Nigeriaan werd vrij voor het doel aangespeeld door Diego, maar schoof van dichtbij naast. Na een uur vond Emenike echter alsnog zijn doelpunt: hij werd in de diepte gevonden door Caner Erkin, liep zijn directe tegenstander eruit en liet Boy Waterman kansloos. Een kwartier voor tijd deed Abdou Traoré met een kopbal nog wat terug, maar verder dan deze 2-1 kwam Karabükspor niet. Besiktas en Galatasaray komen zondag nog in actie.