voetbalzone

Fenerbahçe en Özil definitief uit elkaar; stadgenoot slaat toe

Wessel Antes13 jul 2022, 16:05
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2022, 16:05
Advertentie

Fenerbahçe en Mesut Özil zijn definitief uit elkaar, zo meldt de club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De aanvallende middenvelder had een contract tot medio 2024 in Istanboel, maar gaat dat dus niet uitdienen. Özil maakt de pikante overstap naar stadgenoot Basaksehir.

Özil gaf vorige maand via social media nog aan dat hij zijn carrière wil afsluiten bij Fenerbahçe. “Ik herhaal het nog maar een keer: ik zal mijn loopbaan niet beëindigen bij een andere club dan Fenerbahçe. In de komende twee jaar wil ik maar één ding: alles geven in dit shirt. Die beslissing is heel duidelijk en onomkeerbaar.” Inmiddels is het zeker dat hij in Istanboel blijft voetballen, maar dan wel voor een andere club. Basaksehir heeft Özil woensdagmiddag al via Twitter gepresenteerd.

Tweets by M10

De nieuwe hoofdtrainer van Fenerbahçe, Jorge Jesus, sprak begin vorige maand al stellig over Özil. De 33-jarige middenvelder kreeg in maart een disciplinaire schorsing opgelegd van de club na een ruzie met trainer Ismail Kartal. Jesus gaf aan deze schorsing niet zomaar op te heffen. "De prestaties uit het verleden zijn altijd erg belangrijk in de voetballerij. Dat is waar de mensen nu naar kijken. Maar Fenerbahçe is al acht jaar geen kampioen geworden. Özil heeft in het verleden heel veel bereikt als speler, maar de club heeft over hem een beslissing genomen en dat zal niet veranderen. Hij heeft zijn tijd gehad. Jorge Jesus, Mesut Özil, of welke speler dan ook is niet belangrijk, het gaat alleen om Fenerbahçe."

Özil kwam in januari 2021 transfervrij over van Arsenal. De spelmaker speelde sindsdien 36 officiële wedstrijden voor Fenerbahçe, waarin hij 8 keer scoorde en 3 assists gaf. Zijn laatste wedstrijd voor de club dateert van 20 maart tegen Konyaspor (2-1 winst). Fenerbahçe eindigde in het afgelopen seizoen op de tweede plaats in de Süper Lig, met maar liefst acht punten achterstand op landskampioen Trabzonspor. Volgende week spelen de Turken in de tweede kwalificatieronde van de Champions League tegen Dynamo Kiev.

Bezig met laden …