Fenerbahce v Lille FC - UEFA Champions League Third Qualifying Round: Second LegGetty Images

Fenerbahçe geeft zege diep in de blessuretijd alsnog uit handen

Sam Vreeswijk17 aug 2024, 23:21
Laatst bijgewerkt: 17 aug 2024, 23:21

Fenerbahçe heeft zaterdagavond het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Op bezoek bij Göztepe leek de ploeg van José Mourinho lange tijd de drie punten te pakken, maar vlak voor tijd maakte de thuisploeg toch nog gelijk: 2-2.

Bij Fenerbahçe stonden er met Jayden Oosterwolde, Sebastian Szymanski en Dusan Tadic flink wat voormalig Eredivisionisten in de basis. Ferdi Kadioglu startte op de bank maar zou invallen.

Na een half uur opende Göztepe de score via Romulo, maar na inmenging van de VAR werd de treffer afgekeurd omdat er een overtreding aan vooraf zou zijn gegaan.

Vlak voor rust kreeg Fenerbahçe aan de andere kant van het veld een penalty na een overtreding op Bright Osayi-Samuel. Edin Dzeko benutte het buitenkansje feilloos: 0-1.

Het werd voor de rust zelfs 0-2. Een prachtige voorzet van Szymanski belandde op het hoofd van Youssef En-Nesyri, waardoor Fenerbahçe op rozen leek te zitten.

Halverwege de tweede helft werd het echter toch nog spannend. Koray Günter kopte raak uit een hoekschop: 1-2.

Vlak voor tijd werd het ook nog 2-2. Een lange bal van achteruit werd teruggelegd op Romulo, en die tekende voor de eindstand.