Fenerbahçe grijpt dankzij Emenike in absolute slotseconde overwinning

Gijs Freriks20 okt 2013, 19:59
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2013, 19:59

Fenerbahçe is ontsnapt aan het tweede puntverlies op rij in de Süper Lig. Emmanuel Emenike kopte de Gele Kanaries, die voor de interlandperiode doelpuntloos remiseerden tegen Trabzonspor, diep in blessuretijd naar een 1-2 overwinning op Erciyesspor. De ploeg van Ersun Yanal staat nu vier punten voor op Besiktas, maar de achtervolger komt maandag nog in actie tegen Rizespor.

De club uit Istanbul is nu al sinds de eerste speelronde, toen men met 3-2 verloor van Konyaspor, ongeslagen. Fenerbahçe was in de beginfase duidelijk sterker dan Erciyesspor en kwam al na negen minuten op voorsprong. Mousa Sow kopte van dichtbij een voorzet van Mehmet Topuz binnen en noteerde zijn vierde seizoenstreffer. De koploper, die in 2010/11 voor het laatst kampioen werd, kreeg in de eerste twintig minuten meer kansen om de score uit te breiden. Dirk Kuyt tikte bijvoorbeeld net naast na een strakke voorzet van Caner Erkin.

Het doelpunt viel na 22 minuten aan de andere kant: Azo schoot een vrije trap schitterend in de korte kruising. Fenerbahçe had geluk dat Caner mocht blijven staan: hij trapte een speler na, maar hij werd daarvoor niet bestraft. Coach Yanal haalde de linksachter uit voorzorg naar de kant. Fener ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker en Kuyt kreeg in de slotminuut een dot van een kans, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Emmanuel Emenike bezorgde zijn ploeg in de 95e minuut, 25 seconden na het verstrijken van de blessuretijd, alsnog de zege door tegendraads binnen te koppen.