voetbalzone

Fenerbahçe is na debuut van Advocaat bijna zeker van poulefase

Gijs Freriks18 aug 2016, 21:48
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2016, 21:48
Advertentie

Dick Advocaat kan terugkijken op een geslaagd debuut als trainer van Fenerbahçe. De Gele Kanaries wonnen donderdagavond de eerste ontmoeting met Grasshopper in de play-offronde van de Europa League met 3-0. De return staat voor volgende week donderdag in Zürich gepland.

/

Fenerbahçe kende een droomstart, want al na vier minuten was het raak in de Ülker Arena. Aatif Chahechouhe kreeg de bal met een gelukje mee en schoot van dichtbij in twee instanties binnen; doelman Vaso Vasic zag er bij de eerste poging van de Marokkaan niet best uit. Fenerbahçe had de score vervolgens op moeten voeren, maar Fernandão, Ozan Tufan, Roman Neustädter en Emmanuel Emenike lieten mogelijkheden onbenut.

Fenerbahçe bleef in de tweede helft de bovenliggende partij. Fernandão en Chahechouhe waren dicht bij de 2-0, maar die tweede treffer werd uiteindelijk gemaakt door Miroslav Stoch. De linksbuiten profiteerde van zwak uitverdedigen van Grasshopper en knalde raak in de korte hoek. Stoch maakte er in de blessuretijd ook nog 3-0 van. Gregory van der Wiel en Robin van Persie deden respectievelijk 90 en 22 minuten mee.

Bezig met laden …