Fenerbahçe is snel klaar aan Zwarte Zee en is nieuwe achtervolger Sneijder

Bart Kruyt17 feb 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2013, 18:55

Fenerbahçe is aan een wisselvallig seizoen bezig, maar de ploeg van Aykut Kocaman doet wel gewoon mee om de landstitel. De gigant uit Istanbul profiteerde zaterdagavond optimaal van het puntenverlies van Besiktas en Antalyaspor door aan de Zwarte Zee Trabzonspor met 0-3 te verslaan. De Gele Kanaries klimmen naar de tweede plaats in de Süper Lig en hebben zes punten minder dan koploper Galatasaray.

Het duel van zondagavond was aantrekkelijk en al in de beginfase liep het storm in het volgepakte Hüseyin Avni Aker, want het regende kansen. Moussa Sow stuitte na drie minuten op Onur Kivrak en Trabzonspor liet zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd. Na tien minuten kwam de thuisploeg van Tolunay Kafkas zelfs tot scoren via Adrian Mierzejewski, maar de arbitrage zag niet dat de bal de lijn had gepasseerd. Een minuut later lag de bal er aan de andere kant in, want na een voorzet van Dirk Kuyt frommelde Sol Bamba het leder in zijn eigen doel: 0-1.

De Ivoriaan had een pechdag, want na een klein halfuur stond hij wederom aan de basis van een doelpunt van Fener. Het schot van Cristian Baroni viel via de rug van de stopper in het net: 0-2. Trabzonspor, dat in de grijze middenmoot van de Turkse competitie staat, kon geen vuist maken, maar vlak na de pauze werd men wel gevaarlijk. Na een pass van Mierzejewski punterde Olcan Adin de bal rakelings voorlangs. De Storm van de Zwarte Zee kreeg wederom aan de overzijde het deksel op de neus. Baroni vond met een prachtige voorzet Gökhan Gönül en de rechtsachter volleerde binnen.

De wedstrijd was na dit doelpunt gespeeld en verder dan een geblokte inzet van Ondrej Celustka kwam de thuisploeg niet meer. Fenerbahçe speelde het duel professioneel uit, kreeg nog een goede kans via Mehmet Topal op de 0-4, en vierde de tweede competitiezege op rij. Galatasaray staat nog ruim voor op Fener, terwijl Besiktas (36 punten), Bursaspor, Fenerbahçe en Antalyaspor (allen 34) Kuyt en consorten in de nek hijgen.