Fenerbahçe kan uitcomplex ook in Bursa niet bezweren en verspeelt punten

Erik van Dam20 okt 2012, 19:59
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2012, 19:59

Fenerbahçe heeft zaterdagavond weer geen goede beurt gemaakt. De ploeg van de geplaagde trainer Aykut Kocaman leek de critici de mond te snoeren met twee knappe zeges op rij (2-4 bij Borussia Mönchengladbach en 3-0 op Besiktas), maar verspeelde ditmaal opnieuw punten in de Turkse competitie. In de uitwedstrijd tegen Bursaspor kwamen Dirk Kuyt en consorten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Orduspor had Galatasaray kunnen achterhalen op de koppositie, maar verspeelde ook punten.

Bursaspor - Fenerbahçe 1-1
De laatste keer dat Fenerbahçe een uitwedstrijd in de Süper Lig won, was in maart. Toen waren de Gele Kanaries met 0-2 te sterk op bezoek bij Ankaragücü en dus waren ze gebrand op een zege. Fener begon echter hoogst ongelukkig aan de wedstrijd, want al na acht minuten kwam men op achterstand. Voormalig Ajacied Murat Yildirim snelde weg over rechts en bracht de bal voor, waarna verdediger Serdar Kesimal het leer in eigen doel werkte: 1-0. Bursaspor hield het tempo hoog en was nog dichtbij de tweede treffer, maar het verdekte schot van Pablo Batalla werd gepakt door Volkan Demirel.

Fenerbahçe kwam na 23 minuten op gelijke hoogte in het Bursa Atatürk Stadion door een kopbal van Moussa Sow op aangeven van Milos Krasic: 1-1. In de tweede helft was Bursaspor heer en meester. Het doel van Volkan werd meermaals onder vuur genomen en twintig minuten voor tijd was de gastheer dichtbij de overwinning, maar Volkan redde een van richting veranderd schot op de lijn. Gescoord werd er niet meer en dus staat Fenerbahçe na acht speelronden op de vijfde plaats in de Süper Lig; Bursaspor staat negende.

Orduspor - Elazigspor 2-2
Orduspor had bij een zege de koppositie in de Süper Lig kunnen pakken, maar het zat de ploeg van Héctor Cúper zaterdagmiddag niet mee. De Paarse Blikems kregen in de eerste helft de beste kansen, maar Elazigspor nam zeven minuten voor de rust de leiding. Aydin Karabulut bracht de bal in en Julien Faubert schoot de bal laag langs Saso Fornezzi: 0-1. Vlak na de rust leek het leed voor de thuisploeg nog erger te worden, maar Fornezzi voorkwam met twee reddingen een doelpunt.

Na een uur capituleerde de Sloveense keeper alsnog: op aangeven van Hervé Tum zorgde Yedek Köksal voor de 0-2 in de havenstad. De hekkensluiter leek voor een enorme stunt te zorgen, maar Orduspor sleepte alsnog een punt uit het vuur. Nizamettin Caliskan maakte met een rebound de aansluitingstreffer en drie minuten later, een kwartier voor tijd, zorgde Bogdan Stancu voor opluchting in het 19 Eylül Stadion. Aydin verdiende een strafschop en de Roemeense spits benutte het buitenkansje voor zijn vijfde seizoenstreffer: 2-2.