Fenerbahçe kruipt door oog van de naald dankzij goal van man in vorm

Gijs Freriks09 mei 2015, 19:57
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2015, 19:57

Fenerbahçe heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de titel in Turkije. De Gele Kanaries versloegen Sivasspor zaterdagavond door een laat doelpunt van Moussa Sow (2-3) en staan nu nog maar één punt achter koploper Galatasaray. De club uit Aziatisch Istanbul is bovendien al zes speelronden ongeslagen in de Süper Lig.

Dirk Kuyt begon op de bank en zag hoe Sivasspor in de achtste minuut aan de leiding kwam. Mehdi Taouil schoof de bal na een knappe aanname in de verre hoek, maar de thuisploeg kon niet lang van die voorsprong genieten. Dertig seconden later schoof Diego Ribas bij de tweede paal namelijk de gelijkmaker binnen: 1-1. Het betekende het eerste competitiedoelpunt voor Fenerbahçe bij Sivasspor sinds mei 2011. Moussa Sow liet vervolgens een grote kans op de 1-2 liggen en aan de andere kant was Cicinho uit een vrije trap wel trefzeker: 2-1. Trainer Ismail Kartal haalde Emmanuel Emenike in de rust naar de kant en bracht Pierre Webó. De Kameroener was direct dicht bij een goal, maar zijn schot werd gestopt door Ertugrul Taskiran.

Na een klein uur scoorde Webó wel: hij controleerde een voorzet van Gökhan Gönül op de borst en hamerde het leder in de verre hoek binnen. De bezoekers gingen op jacht naar de voorsprong en waren daar via Diego dicht bij, maar de Braziliaan knalde rakelings naast. Drie minuten voor tijd vond Fenerbahçe dan toch de 2-3: Egemen Korkmaz verlengde een verre inworp van Gökhan, waarna Sow de bal kon controleren en binnen schieten. De Senegalees maakte zijn zesde doelpunt in zijn laatste zes optredens voor Fener. Kuyt was halverwege de tweede helft overigens al in het veld gekomen voor Alper Potuk.